Nyhetsgrupper

Nyhetsgrupper er diskusjonsgrupper på Internett. Du vil finne emner i slike grupper som omhandler det meste som interesserer mennesker.

Publisert
Sist oppdatert

Til tross for navnet har nyhetsgrupper (newsgroups) ingenting med nyheter å gjøre. Nyhetsgrupper er diskusjonsgrupper på Internett som kan brukes til å diskutere det meste mellom himmel og jord, og det finnes også spesifikke grupper for annonser (kjøp/salg for eksempel). Antall grupper (diskusjonsemner) du har tilgang til avhenger av hvilken nyhetsserver du bruker, men det dreier seg gjerne om over 20.000 grupper. Hver nyhetsgruppe inneholder samling av meldinger om et spesifikt tema.

Nyhetsklient-og server

Nyhetsgrupper kan på mange måter sammenlignes med epost, men den viktigste forskjellen er at meldingene til nyhetgrupper sendes ikke som private meldinger, de sendes i én eller flere filer mellom en nyhetsklient (et nyhetsprogram som leser nyhetsgrupper) og en nyhetsserver, og videre til andre nyhetsservere verden over.

  • NyhetsklientDu trenger en nyhetsklient (nyhetsprogram) som brukes til å laste ned nyhetsgruppene fra en nyhetsserver, og for å lese meldingene i gruppene.

    Det finnes ganske mange programmer som kan brukes til å lese nyhetsgrupper, men her er noen av de mest populære:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer