Test av TCL U65X9006

Nykommer som ypper seg mot toppmodellene

TCL har ambisjoner om å bli en av de tre største TV-merkene i Norge innen kort tid. Vil de lykkes? Vel, møtet med den 65 tommer store premium-modellen U65X9006, ble i hvert fall i hovedsak en positiv opplevelse.

SYNLIGE HØYTTALERE: Toppmodellen fra TCL byr blant annet på høyttalere som tåler sammenligning med en helt OK lydplanke. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SYNLIGE HØYTTALERE: Toppmodellen fra TCL byr blant annet på høyttalere som tåler sammenligning med en helt OK lydplanke. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TCL er kanskje et ukjent merke for folk flest, men den kinesiske TV-produsenten er ikke noen hvem-som-helst i markedet. Allerede i 2013 var selskapet verdens tredje største produsent av TV-er, og de produserer det meste selv, inkludert de fleste LCD-panelene.

De har til tider dessuten produsert TV-er for andre merker, og har også tidligere vært til stede på det norske markedet under navnet Thomson. Nå er det imidlertid TCL-merket som gjelder, og i skrivende stund fås TV-ene kjøpt hos Elkjøp.

Målsettingen er imidlertid å bli en av de tre største TV-merkene i Norge innen få år, fortalte en av selskapets nordiske representanter under et møte med Dinside i fjor høst.

Toppmodell med QLED og ordentlig lyd

U65X9006 er å betrakte som TCLs toppmodell blant 65-tommerne, og kan blant annet skilte med QLED-teknologi, HDR Premium og naturligvis UHD-oppløsning (4K).

QLED er å betrakte som en konkurrent til OLED, men det er kun én annen aktør som har satset på TV-er med QLED i det norske markedet, og det er Samsung.

Designmessig skiller den seg fra den store hurven spesielt på ett punkt: Høyttalerne nederst er meget synlig. TV-en er for øvrig svært tynn, øvre halvdel måler ikke mer enn en centimeter i dybden. Rammen er også meget tynn rundt hele skjermen, som for øvrig har et litt matt kontrastbelegg som tar bort de verste refleksene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer