Nytt datakjøp - anbefalinger?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Da jeg fant ut at det fantes en datadoktor boblet jeg nesten over av spørsmål... Håper du kan hjelpe meg.

Min 3 år gamle bærbare gikk inn i koma forrige søndag, og vil neppe våkne igjen. Derfor må jeg nå gå gjennom den irriterende prosessen å finne ut hvilken data jeg skal kjøpe. Jeg har ikke så veldig god greie på dette, og håper du kan hjelpe :)

Jeg bruker dataen til litt word og excel - ikke noe avanserte greier. Jeg tar en del bilder og har også fått meg et digitalt videokamera, og håper at jeg etter hvert kan lære meg å redigere litt av det på dataen.

Spill er jeg ikke interessert i, annet enn en kabal i ny og ne. Jeg bruker internett stort sett til å lese e-post m.m., har ikke lært meg å laste ned verken musikk eller film.

Jeg ønsker meg en bærbar som kan holde i noen år uten at den blir for treg. Den bør ha en brukbar batterilevetid, bluetooth og gjerne innebygget kamera. Jeg bruker ekstern mus, så pekeplaten betyr ikke så mye. Det bør i alle fall være 2-3 usb-porter. Pris opptil 6-7000, men gjerne billigere.

Har du noen forslag?

Jeg har også et spørsmål i forbindelse med bruk av ekstern harddisk: Er det "farlig" å koble den til når dataen står på? Jeg kobler den ikke fra uten å bruke funksjonen for sikker fjerning, men har aldri tenkt over om tilkoblingen også må gjøres på en spesiell måte. Jeg fant ikke noe om det i bruksanvisningen, men ble usikker siden noen nylig påsto at det kunne ødelegge den eksterne disken. Hva er riktig? Jeg har en Maxtor og en WD ekstern harddisk. Jeg lar de ikke være tilkoblet annet enn når jeg tar backup, er litt redd for at evt. virus skal spre seg dersom den er tilkoblet når jeg er på internett. Kanskje jeg er litt paranoid...?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer