Alt Facebook lanserte på F8 2019

Nytt design, Messenger på skrivebordet - og kanskje kommer Portal til Norge

- Fremtiden er privat, bedyrer sjef Mark Zuckerberg.

FREMTIDENS FACEBOOK: I åpningstalen på sin årlige utviklerkonferanse, F8, innledet sjef Mark Zuckerberg med denne uttalelsen. Personvern og sikkerhet er det nye Facebook handler om, skal vi tro selskapet. Foto: Amy Osborne/AFP/NTB Scanpix
FREMTIDENS FACEBOOK: I åpningstalen på sin årlige utviklerkonferanse, F8, innledet sjef Mark Zuckerberg med denne uttalelsen. Personvern og sikkerhet er det nye Facebook handler om, skal vi tro selskapet. Foto: Amy Osborne/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Facebook har mildt sagt hatt et turbulent år i kjølvannet av Cambridge Analytica-saken og en rekke påfølgende datalekkasjer. Det var derfor stor spenning knyttet til deres årlige utviklerkonferanse, F8, som har blitt avholdt denne uken, og hva fokus ville ligge på.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg sparket det hele i gang med en åpningstale hvor han la ut i det vide og brede om hvordan de jobber for å bli «et personvern-vennlig selskap som prioriterer brukerne», skriver BuzzFeed.

Det gjør de med noen av følgende nyheter som de har annonsert på F8:

Facebook blir ny - igjen

Et nytt Facebook-design blir sjelden godt mottatt, men det stopper ikke selskapet fra å gjøre endringer.

På F8 viste de frem en redesignet utgave av hovedtjenesten, hvor den ikoniske blå menyen i toppen er erstattet med en ny, hvit meny. De har ryddet opp i grensesnittet og gitt det et mer moderne utseende, og som Facebook tidligere har lovet å gjøre, er det mindre fokus på nyhetsfeeden og mer fokus på grupper og arrangementer.

Det nye designet har allerede begynt å dukke opp i mobilappen hos noen brukere, mens desktop-versjonen ikke vil bli oppdatert før senere i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.