Alt Facebook lanserte på F8 2019

Nytt design, Messenger på skrivebordet - og kanskje kommer Portal til Norge

- Fremtiden er privat, bedyrer sjef Mark Zuckerberg.

FREMTIDENS FACEBOOK: I åpningstalen på sin årlige utviklerkonferanse, F8, innledet sjef Mark Zuckerberg med denne uttalelsen. Personvern og sikkerhet er det nye Facebook handler om, skal vi tro selskapet. Foto: Amy Osborne/AFP/NTB Scanpix
FREMTIDENS FACEBOOK: I åpningstalen på sin årlige utviklerkonferanse, F8, innledet sjef Mark Zuckerberg med denne uttalelsen. Personvern og sikkerhet er det nye Facebook handler om, skal vi tro selskapet. Foto: Amy Osborne/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Facebook har mildt sagt hatt et turbulent år i kjølvannet av Cambridge Analytica-saken og en rekke påfølgende datalekkasjer. Det var derfor stor spenning knyttet til deres årlige utviklerkonferanse, F8, som har blitt avholdt denne uken, og hva fokus ville ligge på.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg sparket det hele i gang med en åpningstale hvor han la ut i det vide og brede om hvordan de jobber for å bli «et personvern-vennlig selskap som prioriterer brukerne», skriver BuzzFeed.

Det gjør de med noen av følgende nyheter som de har annonsert på F8:

Facebook blir ny - igjen

Et nytt Facebook-design blir sjelden godt mottatt, men det stopper ikke selskapet fra å gjøre endringer.

På F8 viste de frem en redesignet utgave av hovedtjenesten, hvor den ikoniske blå menyen i toppen er erstattet med en ny, hvit meny. De har ryddet opp i grensesnittet og gitt det et mer moderne utseende, og som Facebook tidligere har lovet å gjøre, er det mindre fokus på nyhetsfeeden og mer fokus på grupper og arrangementer.

Det nye designet har allerede begynt å dukke opp i mobilappen hos noen brukere, mens desktop-versjonen ikke vil bli oppdatert før senere i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer