Nytt digitalkamera fra Canon

Hvis du lurer på å kjøpe Canon A5 eller Canon A5 Zoom, bør du vente litt. Nå kommer nemlig Canon med en oppgradert modell, og det betyr prisfall på eksisterende modeller og bedre egenskaper på den nye.

Foto: TK
Foto: TK Vis mer
Publisert

Den nye modellen har fått navnet Canon A50, og har 2,5 x optisk zoom. Den viktigste forskjellen i forhold til dagens modeller, er at det nye kameraet har fått enn oppløsning 1280 x 960 i stedet for 1024 x 768 slik det er på A5 og A5-Zoom. Oppløsningen på selve CCD-brikken er 1,31 mill. bildepunkter. I tillegg får også kameraet ny systemprogramvare (firmware) slik det er vanlig når det kommer nye modeller.

For lav oppløsning var hovedankepunktet vårt mot A5 da vi 3157">testet det i konkurranse med 5 andre kameraer som alle har høy oppløsning og en prislapp under 5.000 kroner inkl. mva.

Det som manglet

Siden oppløsningen nå økes, kan kameraet bli et interessant valg for en rekke brukere. Kameraet har et svært kompakt og bra design, batterikapasiteten er glimrende, og kameraet er enkelt å bruke (det har til og med norske menyer på LCD-skjermen).

Nå skulle vi selvsagt ønske at oppløsningen ble gjort enda høyere. Flere av de store aktørene på markedet (blant annet Sony) lanserer i disse dager svært kompakte kameraer med over 2 mill. bildepunkter, og det gjenstår derfor å se om Canon klarer seg i denne konkurransen. Hadde også A50 fått en så høy oppløsning, hadde det blitt en garantert salgssuksess. Nå er det mer uvisst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer