Nytt epost-virus underveis

Alle husker vel Melissa-viruset, som fikk stor oppmerksomhet også i andre media enn datapressen. Nå er et lignende, men betydelig mer hissig virus på vei. Her kan du lese om viruset, og laste ned en fix.

Nytt epost-virus underveis
Publisert

I og med at viruset er oppdaget så tidlig, tror ikke vi risikoen er svært stor for at det får gjort så stor skade eller at det får stor utbredelse. Melissa-viruset og CIH-virust fikk først og fremst stor gjennomslagskarft fordi alt for mange ikke har tatt virus på alvor en stund. Dette er ikke situasjonen nå, men uansett er det lurt å sikre seg.

Viruset bærer navnet Worm.Explore.Zip eller Troj.Explore.Zip, og kommer i form av et vedlegg til eposten. Egentlig er Worm.Explore.Zip en "orm" og ikke et virus, siden det ikke kan kopiere seg selv. Worm.

Worm.Explore.Zip kommer i eposten din med: "Hi (navnet på mottager)!" i overskriften. Selve meldingen er: "I received your email and I shall send you a reply ASAP. Till then, take a look at the attached zipped docs." Får du en slik epost, må du selvsagt ikke åpne den. Det fører til spredning til andre brukere og din egen maskin.

En hissigpropp

I tillegg til å spre seg selv gjennom epost, vil viruset infisere harddisken din og faktisk ødelegge filer fra mye brukte programmer som Word, Excel og PowePoint. Siden viruset er så hissig, er det heldigvis stor sannsynlighet for at det blir stoppet tidligere fordi så mange allerede nå er oppmerksom på det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer