Nytt Epson-blekk gir bedre utskrifter på vanlig papir

- DURABrite-teknologien er utviklet blant annet fordi de fleste bilder skrives ut på vanlig kopipapir, sier Siw Wikan i Epson Norge.

Siw Wikan er produktsjef i Epson Norge
Siw Wikan er produktsjef i Epson Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Undersøkelser som Epson selv har gjort, tyder på at så mye som 80% av alle bildeutskrifter blir gjort på vanlig kopipapir. Forståelig nok blir resultatet svært variabelt.

Forblir på overflaten

Det nye DURABrite-blekket fra Epson trekker seg ikke inn i papiret på samme måte som vanlig fargestoffbasert blekk, men bindes til papirets overflate i det det påføres papiret, selv på grove overflater. Resultatet blir mininimal utflyting, skarpere tekst og bilder, og mindre blekkforbruk, i følge selskapet selv.

Men blekket skal også ha andre gode egenskaper, som vannfasthet og lang levetid. Vannfasthet betyr både at blekket ikke slipper fra papiret dersom det blir eksponert for vann - enten det er snakk om merkepenn over sort tekst eller søl på fotoutskrifter fra et vannglass. Dette har Epson oppnådd ved å mikse blekket med en spesiell harpiks i det dråpene plasseres på papiret.

- Teknikken fører dessuten til svært lang levetid på utskriftene, fargene holder seg fine i inntil 80 år, forteller Wikan til DinSide Data.

På testbenken

De nye modellene C64 og C84 - samt forgjengeren C82, er de første skriverne fra selskapet som benytter det nye blekket. Vi har for øyeblikket modellen C84 på testbenken, og vil komme tilbake med våre egne erfaringer i en senere artikkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer