Nytt filsystem for store minneplugger

Nå kommer det for fullt.

Nytt filsystem for store minneplugger
Publisert
Sist oppdatert

Filsystemer og andre tekniske spissfingidheter er ikke det de fleste av oss bruker mye tid på å tenke over, det overlater vi til andre. Men noen ganger dukker det opp situasjoner hvor vi ikke har noe valg. Det skjer gjerne når en eller annen teknisk utvikling gjør at vi støter på en eller annen vegg.

Noen ganger er problemene svært trivielle, men har store konsekvenser. De er også vanskelige å rette opp, eller kanskje rettere sagt svært arbeidskrevende. Et velkjent eksempel er ved overgangen til år 2000. Inntil da hadde det vært tilstrekkelig med 2 siffer for å registrere riktig årstall. Men etter tusenårsskiftet visste ikke datamaskinene om de skulle se forover eller bakover i forhold til tallet 00. Siden maskinene er dumme trodde de at det var bakover, ingen hadde fortalt om noe som het tusenårsskifte, eller hundreårsskifte for den saks skyld.

Det ble mye styr rundt dette, alle fryktet at hele den vestlige verdens systemer ville bryte sammen fordi programmererne hadde oversett denne problematikken en gang tidlig på 60-tallet. Takket være iherdig innsats fra unge og eldre programmerere ble verden reddet...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer