Nytt grafikkort, eldre PC?

Er CPUen en flaskehals? Vi putter et rått grafikkort i en middels PC, og ser hva som skjer.

Nytt grafikkort, eldre PC?
Publisert
Sist oppdatert

For spillentusiastene er det en komponent som er den aller viktigste når det gjelder å skvise ut mest mulig bilder i sekundet, samtidig som alle de nyeste grafikkteknologiene støttes - grafikkortet. De råeste grafikkortene koster gjerne rundt 4.000 kroner, så det er litt av en investering. Men mange tror på myten at så lenge grafikkortet er kjapt, er det ikke så viktig hvor kraftig resten av maskinen er. Vi sjekker om dette stemmer.

Vi sitter på en eldre PC utstyrt med en AMD Athlon prosessor av type XP 1800+, som altså kjører på 1.53 GHz. Maskinen har 256 MB DDR minne og Asus A7V333 hovedkort. En slik maskin er garantert godt egnet til kontorarbeid, men holder den hvis du skal spille de mest krevende spillene?

ATI viser veien

Vi satte et ATI Radeon 9800 Pro-grafikkort i maskinen. Kortet har 128 MB minne, men finnes også i 256 MB-variant. 128 MB-versjonen koster rundt 4.200 kroner, og er noe av det beste du kan få per dags dato. NVIDIAs GeForceFX 5900 Ultra er på vei i butikkene, men ikke bredt tilgjengelig enda - så ATIs alternativ er det mest interessante akkurat nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer