Nytt håp for Amiga?

Snart vil Amiga lansere sitt nye operativsystem, Amiga DE (Digital Environment). Dette OSet vil kunne kjøres på en rekke prosessorer, slik at du skal kunne kjøre de samme programmene på hjemmePCen din, PDAen og mobiltelefonen.

Nytt håp for Amiga?
Publisert

Dagens operativsystemer er som regel skreddersydde for spesielle prosessorer, og da blir det ofte til at programvareprodusentene velger å skrive programmene sine for de mest utbredte løsningene.

Folkene hos Amiga har tenkt å gjøre noe med dette. Deres filosofi går ut på at programmer skal kunne kjøres på uavhengig av maskinvare, og derfor vil de om kort tid lansere sitt universelle operativsystem, Amiga DE, som kjører like greit på Macen som på PCen.

Lykkes de med arbeidet, kan det på sikt åpne for at flere vil velge alternative løsninger til for eksempel Intel-kompatible systemer.

Universelt operativsystem for fremtiden?

De mener at dagens måte å lage maskinvare på, med et OS for en PDA, et annet for en PC osv. ikke er løsningen i lengden. Amigas mål med dette er at de vil gi utviklere en mulighet til å skrive et program, for eksempel en tekstbehandler, et spill eller andre ting, uten å måtte skrive det om for å bruke det på en annen type maskinvare. Programvaren kan utvikles ved hjelp av kjente programmeringsspråk som Java, C, C++ og lignende. En liste over applikasjoner allerede i utvikling kan du se her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer