Nytt hovedkort eller ny PC?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har en 5 år gammel PC (Pentium4 1,7GHz) som jeg har holdt på å oppgradere med b.l.a skjerm-kort, minne, hardisker, firewire etc.

Neste post blir evt. nytt hovedkort og prosessor, 1. Er dette lønnsomt? 2. Hvordan vet jeg hvilket hovedkort som passer min pc?

hilsen

Jørn Gisle

Datadoktoren svarer

Hei

Det er vel fare for at du må ha flere nye komponenter hvis du skaffer deg nytt hovedkort. Det gamle skjermkortet er neppe kompatibelt med det nye hovedkortet, det samme kan også gjelde minnemodulene, det kommer an på hvilken prosessor-platform du velger.

Harddiskene kan du sannsynligvis bruke, de fleste nye hovedkort har støtte for parallell ATA.

Selve hovedkortet vil nok passe i PCen, hvis det er et ATX-kabinett du har. Hvis det er et lite mini-ATX-kabinett må du kjøpe hovedkort i tilsvarende format.

Det kan godt hende at du ender opp med 1,7 PC når du er ferdig med å oppgradere, så du kan jo vurdere om det er like greit å kjøpe ny. Den gamle kan du jo bruke til hus-server eller noe slikt.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer