Nytt hovedkort med kraftig grafikk

Endelig et integrert hovedkort med imponerende grafikkmuligheter: Intels nye SR440BX bruker en Riva TNT-brikke som fremdeles er blant de ledende på markedet. Utviklerne har også funnet plass til lyd i dette kompakte MicroATX-kortet.

Nytt hovedkort med kraftig grafikk
Publisert

SR440BX-kortet er en meget kraftig multimedia-løsning. Det støtter Pentium III opp til 500 MHz (foreløpig), alle utgaver av Pentium II og alle Celeron-prosessorer for slot 1. Med to DIMM-sokler og støtte for 256 MB-moduler kan du benytte hele 512 MB internminne.

Avansert grafikk

Den integrerte grafikkløsningen benytter en Riva TNT-brikke, som er en veldig rask 2D/3D-kombinasjon. Det er første gang en slik grafikkløsning inkluderer hele 16 MB grafikkminne. Den integrerte grafikkløsningen benytter en 2X AGP-buss. Derfor er det ingen egen AGP-slot på hovedkortet.

God lyd

Intel har også integrert en Creative Soundblaster PCI 64V-lydbrikke som gir topp lyd. Lydbrikken er et resultat av Creatives oppkjøp av Ensonic i fjor.

Gode utvidelsesmuligheter for et MicroATX-kort

Hovedkortet har hele tre PCI-plasser og en kombinert PCI/ISA-plass. Det er imponerende for et MicroATX-kort. Det blir plass til en ekstra PCI-slot siden grafikkortet er integrert og AGP-slotten er borte. Det er tilknytning til to IDE-busser med UltraDMA/33, to USB-porter, to serie- og en parallellport.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer