Nytt liv for DOS?

Caldera har fortsatt videreutviklingen av gode, gamle DR-DOS som de overtok fra Novell, som i sin tid overtok den fra Digital Research. Den siste versjonen inneholder mye nytt som kan forlenge livet til mange gamle PCer – samtidig som det åpnes mange nye markedsmuligheter.

Nytt liv for DOS?

Caldera DR-DOS er en videreutvikling av Digital Research' og Novells DR-DOS. Caldera har med den siste versjonen posisjonert seg i et markedssegment som er minst 10 ganger større enn for personlige datamaskiner: små enheter som kan koble seg til et nettverk – intranett eller Internett.

Vi snakker om ”intelligente” telefoner, personlige digitale assistenter og håndholdte datamaskiner, kassa-apparater, telefakser, spill, kalkulatorer, bokser for å vise Internett på en vanlig TV og mye annet for både vanlige mennesker og den teknologi-frelste. Caldera har faktisk solgt over 10 millioner lisenser til sin DR-DOS.

I de nyere versjonene har de bl.a. inkludert følgende: Støtte for år 2000 – også for maskiner hvis BIOS ikke støtter detteInnebygget nettverksstøtte for NetWare 3, 4, IntranetWare og Personal Netware servere. DR-DOS har også støtte for alle andre tredjeparts DOS-nettverk som LANtastic, Banyan, LAN Manager, Windows for Workgroups osv.Mulighet til å kjøre flere oppgaver samtidig (eng. Multitasking)! Bedre hjelpeverktøy enn tidligere Støtte for å kjøre systemet fra ROM-brikker StrømsparefunksjonalitetKan klare seg med en 8088-prosessor, 640 KB RAM og 6 MB diskplass (12 MB for full installasjon av alle hjelpeprogrammene). På bakgrunn av de beskjedne kravene til maskinvaren, er operativsystemet meget velegnet til små enheter som skal kobles opp mot et datanettverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer