Nytt liv for Pentium Pro-maskiner

Har du en Pentium Pro PC eller server? Ønsker du enda bedre ytelse? Nå har Intel en løsning for å få bedre ytelse ut av din gamle maskin. Pentium II Overdrive erstatter den gamle Pentium Pro-CPUen og gir deg 333 MHz og MMX-støtte.

Foto: Intel
Foto: Intel Vis mer
Publisert

Intels Pentium Pro-prosessorer har vært usedvanlig seiglivede. Etter lanseringen i 1995, har de vært dominerende i arbeidsstasjoner og spesielt servere frem til i sommer, da Intel lanserte Pentium II Xeon som arvtager. Pentium Pro er fortsatt en meget god prosessor, men mangler MMX og finnes ikke i utgaver over 200 MHz.

Pentium II Overdrive er et helt nytt produkt fra Intel, som enkelt kan gi Pentium Pro PCer forlenget liv. Den finnes i bare én utgave, som imidlertid kan oppgradere alle varianter av Pentium Pro. Hvis du har Pentium Pro 150 eller 180 MHz, blir hastigheten 300 MHz. For 166 og 200 MHz når du full 333 MHz hastighet.

Selv om Intel ikke nevner det i sitt materiale, er det nok bare å endre CPU-hastigheten på hovedkortet ditt til 166 eller 200 MHz for å oppnå 333 MHz også hvis du i dag har en 150 eller 180 MHz CPU. De aller fleste Pentium Pro-hovedkortene har nemlig støtte for alle Pentium Pro-frekvensene på 150, 166, 180 og 200 MHz.

Forskjellen utgjøres av om busshastigheten er 60 eller 66 MHz. En 150 MHz Pentium Pro benytter en busshastighet på 60 MHz med en multiplikator på 2,5 X (60 MHz x 2,5 blir 150 MHz). 200 MHz har en busshastighet på 66 MHz og en multiplikator på 3 X. Pentium II Overdrive har en fast multiplikator på 5 X og oppnår 300 eller 333 MHz avhengig av om busshastigheten er 60 eller 66 MHz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer