Nytt liv til gamle fotografier

Bildene i albumet vårt er mellom 25 og 30 år gamle, og bærer tydelig preg av å være tæret av tidens tann. Adobe Photoshop 7 viste seg å bli en reddende engel.

Nytt liv til gamle fotografier
Publisert
Sist oppdatert

Adobe Photoshop har i mange år vært et av verdens mest anerkjente fotoredigeringsprogrammer for PC og Mac. Versjon 7.0 lanseres nå i april, og vi har allerede brukt betaversjonen en tid. Her byr Adobe på en rekke nye funksjoner som gjør avanserte oppgaver enklere, deriblant muligheten for å utføre omfattende fargekorrigeringer og fjerning av riper, støv og andre uønskede elementer, med enkle håndgrep.

Les for øvrig vår forhåndsomtale av Photoshop 7 for mer informasjon om nyhetene i denne versjonen.

Gamle fotografier til reparasjon

Utgangspunktet for vårt scenario er undertegnedes fotoalbum fra de første leveårene, der de eldste bildene er mer enn 30 år gamle. Alle bildene er i farger, men de fleste har etter hvert begynt å falme eller på andre måter mistet sin opprinnelige vitalitet. I tillegg har barnefingre satt sine tydelige spor på mange av bildene, og albumet vil neppe overleve særlig mange nye år med samme ublide behandling.

De nye funksjonene Auto Color og Patch Tool i Adobe Photoshop 7 er velegnet til å rette på akkurat disse formene for bildeslitasje. Auto Color gjenskaper farger som man skulle tro var tapt for godt, og Patch Tool sørger for at fingeravtrykk og sår forsvinner som dugg for solen, uten at reparasjonen blir synlig for det blotte øye. Algoritmene er utviklet av Adobe, og karakteriseres som meget avanserte, og er ment å gjøre reparasjonsarbeid som tidligere var både tidkrevende og vanskelig, til en lek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer