Nytt liv til gamle harddisker

MINITEST: Med denne dokken blir det enkelt å bruke dine gamle harddisker som ekstra lagringsplass eller til backup.

Publisert
Sist oppdatert

Verdien av å ha en ekstra kopi av dataene du er redd for å miste, er naturligvis udiskutabel. Et smart valg er å anskaffe en ekstern harddisk som kobles til PCens USB-port, og installere et backup-program som sørger for automatisk sikkerhetskopiering av verdifulle filer til denne med jevne mellomrom.

En annen mulighet som er ekstra aktuell for alle som har en harddisk liggende fra forrige oppgradering av PCen, er å kjøpe et kabinett til denne, og dermed lage sin egen eksterne harddisk.

Utnytter ressursene

Et tredje valg er denne smarte dokken fra Deltaco. Den har vært på markedet en god stund allerede, men det gjør den ikke mindre genial.

Den er først og fremst myntet på deg som har flere harddisker liggende som du gjerne vil dra nytte av videre, på enklest mulig måte.

Dokken kobles til en ledig USB-port i PCen eller Macen din, plasseres på pulten, og så dytter du ganske enkelt harddisken på plass oppi den. På baksiden har du av/på-knapp, men harddisken går automatisk i hvilemodus når den ikke aksesseres. Dermed slipper du eventuell mekanisk støy og vibrasjoner som ofte preger eldre harddisker.

Det er heller ikke noen vifter i dokken som fører til støy. Takket være at løsningen er åpen, blir heller ikke varmeutvikling noe problem.

Nytt liv til gamle harddisker


Kun S-ATA

Både 2,5" og 3,5" harddisker støttes, men kun harddisker med S-ATA-grensesnitt. Dette er naturlig nok en begrensende faktor for mange, siden de fleste eldre harddisker har IDE-kontakter.

Vi koblet Deltaco-dokken til en av våre test-PCer som nylig har fått ny 1 TB harddisk, og puttet den gamle 500 GB-disken fra Western Digital i dokken. Den dukket straks opp som ekstern disk med egen stasjonsbokstav i Windows Utforsker.

Deretter dro vi en fil på 1,5 GB fra den interne harddisken over til Deltaco-disken, og den ble overført på litt over ett minutt - noe som gir en overføringshastighet på rundt 25 MB i sekundet. Andre veien gikk det et par sekunder raskere. Vi brukte en PC med 2 GB minne, Intel C2D E8400-prosessor og Windows Vista. PCen din, valg av disker og operativsystem vil naturlig nok påvirke ytelsen.

Billig

Deltaco-dokken koster rundt 3-400 kroner, og selges i Norge blant annet gjennom Netshop og Netonnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer