Nytt lydkort til Blu-ray?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har en stue pc med blu-ray spiller/brenner, men hvordan skal jeg få fullt utbytte av lyden på en blu-ray film? Jeg trenger jo lyden (True HD) og bilde i 1080p ut på en HDMI utgang?

Må jeg ha ett kostbart lyd kort (Asus xonar HDAV1.3) + ett kostbart grafikk kort (Asus Radeon HD serien) og koble disse i sammen? Hvis så er det rimeligere å kjøpe en blu-ray spiller som gir full pakke?

Morten

Datadoktoren svarer

Hei

Her er det veldig mange koblingsmuligheter:

For å få optimalt bilde trenger du et grafikkort med HDMI, alternativt DVI med overgang. Grafikkortet må støtte HDCP for å kunne vise filmer i full oppløsning på flatTVen din.

Når det gjelder lyd, så får du kodet surround ut av SPDIF-kontakten som finnes som standard på de aller fleste hovedkort og lydkort. Denne kobler du til surround-receiveren din som driver høyttalerne.

Mange skjermkort med HDMI har også mulighet for tilkobling av SPDIF fra hovedkortet med en liten kabelstump. Hvis du har en receiver med HDMI inn kan du klare deg med en HDMI-kabel fra PCen rett i receiveren, som igjen er koblet til TVen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer