Nytt lydkort til musikk?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har tenkt å kjøpe et keyboard og et musikkprogram og begynne å mekke musikk på PC. Hva trenger jeg av ekstra maskinvare for å koble dette sammen? Jeg har en PC som bare er noen måneder gammel, med integrert surroundlyd på hovedkortet. Jeg har hørt at slike er alt for trege til å bruke når man skal lage musikk. Hva slags lydkort skal jeg kjøpe?

Hilsen Eivind

Datadoktoren svarer

Hei

Før i tiden trengte du mye ekstra MIDI-maskinvare, MIDI-lydmoduler og effekter for å lage noe som minnet om proff musikk på PC. Da var det PCen som styrte alt ekstrautstyret, og selve lyden ble laget av dette.

I dag trenger du ikke stort annet enn selve PCen, faktisk trenger du bare et USB-keyboard som du kobler rett i PCen. MIDI har blitt "pakket inn" i USB, så du trenger ikke noen egen MIDI-boks eller MIDI-kort å plugge i PCen.

Mange av disse USB-keyboardene leveres komplett med musikkprogramvare, slik at det bare er å gå i gang! Ellers er det masse gratis sequencere, lydredigering og virtuelle instrumenter tilgjengelig på Internett. Et utmerket sted å orientere seg er på dette nettstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer