Nytt medietastatur fra Microsoft

StuePC krever tastatur og mus med spesielle egenskaper. Vi har testet Microsofts nyeste utgave.

Publisert
Sist oppdatert

Når stuePCen er vel på plass støter du gjerne på et lite problem som er spesielt for denne type PC-bruk. Vanligvis er det fritt fram ved valg av tastatur og mus, men avstand og plassering av bruker og stuePC gjør at verken de med ledninger eller de fleste av de trådløse kan brukes.

Ledningene som sitter på tastatur og mus er alt for korte, og skjøteledninger vil man ikke ha i sofaen.

De trådløse har sjelden tilstrekkelig rekkevidde, og man må plassere mottakeren på et synlig sted, kanskje til og med på stuebordet med lang USB-skjøtekabel bort til PCen.

Microsoft har lenge hatt et infrarødt medietastatur med det klingende navnet Microsoft Remote Keyboard for Windows XP Media Center Edition som har fungert ok, men det krever fri sikt mellom tastaturet og mottakeren.

Den eneste teknikken som har lang nok rekkevidde og ikke krever at du må sikte deg inn for å få kontakt er Bluetooth. Til gjengjeld byr den på andre problemer, mange opplever at forbindelsen bare blir borte eller ikke er der når du starter PCen. Da må man inn i Bluetooth-konfigurasjonen og sette opp forbindelsen igjen, noe som er irriterende for mange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer