Minecraft

Nytt Minecraft-krav til spillerne

Snart forsvinner Mojang-kontoene.

MINECRAFT: Fra neste år er du nødt til å ha en Microsoft-konto/Xbox-profil for å spille det populære spillet. Foto: Xbox Game Studios
MINECRAFT: Fra neste år er du nødt til å ha en Microsoft-konto/Xbox-profil for å spille det populære spillet. Foto: Xbox Game Studios Vis mer
Publisert

Seks år etter at Microsoft kjøpte opp «Minecraft»-selskapet Mojang, varsler IT-giganten en endring som vil berøre en stor andel av PC-spillerne.

Til neste år er du nødt til å ha en Microsoft-konto for å logge på og spille «Minecraft».

Etter at «Minecraft» først ble lansert til konsoll i 2011, har det vært tilgjengelig i to versjoner: «Minecraft: Java Edition» og «Minecraft: Bedrock Edition».

Førstnevnte bruker Mojang-konto for innlogging, mens for å spille Bedrock-utgaven har spillerne logget på med Microsoft-kontoen, altså Xbox-profilen, sin.

Krever Microsoft-konto

Neste år må også Java Edition-spillerne logge inn med Microsoft-konto for å få tilgang til spillet.

– Bare for å være helt tydelig. Å flytte fra Mojang- til Microsoft-konto er obligatorisk. Hvis du ikke flytter, vil du om noen måneder ikke lenger kunne logge inn – som betyr at du heller ikke får spilt, skriver Mojang i et blogginnlegg der de annonserer nyheten.

– Men frykt ikke, vi gir deg detaljerte og tydelige instruksjoner på hvordan du migrerer.

I blogginnlegget forklarer Mojang også årsaken til kravet og nevner blant annet bedre sikkerhet i form at to-faktor autentisering, bedre foreldrekontroll, bedre personvern med mulighet til å blokke chat og invitasjoner og at alle «Minecraft»-spillene på PC blir koblet til samme konto.

Spillerne blir varslet

I løpet av de kommende månedene vil «Minecraft: Java Edition»-spillerne motta en e-post, eller et varsel i spillet, med instruksjoner om hvordan de flytter Mojang-kontoen sin til en Microsoft-konto, som gjøres slik:

  • Trykk på lenken i e-posten/varselet for å migrere kontoen
  • Logg inn med din nåværende Microsoft-konto, eller opprett ny
  • Sett opp Xbox-profilen
  • Bekreft migreringen til Microsoft-kontoen
  • Bruk Microsoft-kontoen din for å spille spillet

Mojang forsikrer om at all kontoinformasjonen din, inkludert spillernavn, vil flyttes over til den nye kontoen, og du vil ha tilgang til både Java- og Bedrock-utgaven av «Minecraft». Dog innebærer ikke endringen at Java-spillerne spille kan mot Bedrock-spillerne og motsatt.

Merk at du kan bli nødt til å bytte spillernavn dersom det allerede er opptatt eller det nåværende ikke oppfølger Microsofts krav.

Mer informasjon om den kommende «Minecraft»-migreringen kan du lese om på Mojangs spørsmål og svar-side.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer