Minecraft

Nytt Minecraft-krav til spillerne

Snart forsvinner Mojang-kontoene.

MINECRAFT: Fra neste år er du nødt til å ha en Microsoft-konto/Xbox-profil for å spille det populære spillet. Foto: Xbox Game Studios
MINECRAFT: Fra neste år er du nødt til å ha en Microsoft-konto/Xbox-profil for å spille det populære spillet. Foto: Xbox Game Studios Vis mer
Publisert

Seks år etter at Microsoft kjøpte opp «Minecraft»-selskapet Mojang, varsler IT-giganten en endring som vil berøre en stor andel av PC-spillerne.

Til neste år er du nødt til å ha en Microsoft-konto for å logge på og spille «Minecraft».

Etter at «Minecraft» først ble lansert til konsoll i 2011, har det vært tilgjengelig i to versjoner: «Minecraft: Java Edition» og «Minecraft: Bedrock Edition».

Førstnevnte bruker Mojang-konto for innlogging, mens for å spille Bedrock-utgaven har spillerne logget på med Microsoft-kontoen, altså Xbox-profilen, sin.

Krever Microsoft-konto

Neste år må også Java Edition-spillerne logge inn med Microsoft-konto for å få tilgang til spillet.

– Bare for å være helt tydelig. Å flytte fra Mojang- til Microsoft-konto er obligatorisk. Hvis du ikke flytter, vil du om noen måneder ikke lenger kunne logge inn – som betyr at du heller ikke får spilt, skriver Mojang i et blogginnlegg der de annonserer nyheten.

– Men frykt ikke, vi gir deg detaljerte og tydelige instruksjoner på hvordan du migrerer.

I blogginnlegget forklarer Mojang også årsaken til kravet og nevner blant annet bedre sikkerhet i form at to-faktor autentisering, bedre foreldrekontroll, bedre personvern med mulighet til å blokke chat og invitasjoner og at alle «Minecraft»-spillene på PC blir koblet til samme konto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer