Minecraft Dungeons

Nytt Minecraft med fire spillere i samarbeid

Men her skal du ikke bygge.

MINECRAFT DUNGEONS: Du kommer ikke utenom, Enderman er også på plass i dette Minecraft-spillet. Foto: Xbox Game Studios
MINECRAFT DUNGEONS: Du kommer ikke utenom, Enderman er også på plass i dette Minecraft-spillet. Foto: Xbox Game Studios Vis mer
Publisert

Elleve år etter lanseringen fortsetter «Minecraft» å være svært populært blant spillere verden rundt.

Tidligere denne måneden kunne Microsoft fortelle at «Minecraft» har solgt 200 millioner kopier og at det er 125 millioner som spiller spillet hver måned. I fjor hadde Minecraft-videoer også over 100 milliarder visninger på YouTube.

Nå utvides «Minecraft»-universet med et nytt tilskudd.

«Minecraft Dungeons»

Mens du i «Minecraft» utforsker og bygger, er «Minecraft Dungeons» en såkalt hulekrabber og et actioneventyr der du kjemper deg gjennom brett fylt med ulike fiender og ikke minst utfordrende sjefskamper, kjent fra seriens univers. Hovedfienden er den slemme Arch-Illager.

Spillet er et klassisk sofaspill der inntil fire spillere kan spille på samme skjerm, men du kan også samarbeide med vennene dine over nett.

Mojang har fortalt at kryssplattformstøtte er på vei, men er ikke tilgjengelig ved lansering, så enn så lenge kan for eksempel PlayStation 4-spillere kun spille med venner på samme plattform.

Mitt i en sjefskamp. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Mitt i en sjefskamp. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Kjente fjes

Rundt om i grottene og verdenen kan du finne nye våpen, rustninger og utstyr som hjelper deg i kampen mot fiender som zombier, edderkopper, creepers og skjelettmenn med pil-og-bue. Du vil også møte på på Enderman og andre skumle fiender vi ikke skal avsløre for deg.

Våpnene er kjente tilskudd som sverd, øks, pil-og-bue, armbrøst og fiskestang, men du vil også komme over nytt utstyr.

Du kan velge mellom en rekke karakterer, men også tilpasse dem etter hvert med nye rustninger. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Du kan velge mellom en rekke karakterer, men også tilpasse dem etter hvert med nye rustninger. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Spillet har for øvrig ikke et klassesystem, så du kan selv benytte de våpnene, spesialegenskapene og rustningene du foretrekker. Disse kan forresten oppgraderes, og ofte vil du komme over nye og bedre ting.

Du kan også kjøpe nye våpen og utstyr i leiren din der du og vennene dine henger mellom oppdragene. Her bruker du spillvaluta som du finner i kister og belønnes med for å ta ut enkelte fiender.

Du kan velge to våpen og ha med deg tre spesialegenskaper om gangen. Her er karakteren vår utstyrt med en hendig reverustning. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Du kan velge to våpen og ha med deg tre spesialegenskaper om gangen. Her er karakteren vår utstyrt med en hendig reverustning. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Til PC og konsoller

Ifølge rapportene kan man spille gjennom «Dungeons» på rundt fem timer, men utvikleren lover høy gjenspillbarhet da det er en god del å utforske i brettene og det droppes ulikt utstyr hele tiden.

«Minecraft Dungeons» lanseres 26. mai til PC, Xbox One, PlayStation 4 og Nintendo Switch. Kjøper du det på Xbox One, eier du det også på Windows 10 (Microsoft Store-utgaven) og vice versa.

Anbefalt aldersgrense er 7 år.

PS. Er du i «Minecraft»-modus om dagen bør du ta en titt på mobilspillet «Minecraft Earth» som er i samme stil som «Pokémon Go».

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer