Nytt musikktastatur med USB

For de som driver med egne musikkprosjekter dukker det opp stadig nye enheter. Roland, som var en av MIDI-pionerene, satser nå i stor grad på USB-utstyr for hjemmestudioet. Vi har testet et nytt USB-keyboard, antagelig det første på markedet.

Nytt musikktastatur med USB
Publisert

Roland har nettopp lansert flere nye enheter med USB-tilkobling. Tidligere har denne type produkter enten vært for intern montering eller for tilkobling til lydkort eller spesialkort med MIDI.

USB er først og fremst utviklet for å være praktisk for brukeren. Ytelsen var det ikke lagt så stor vekt på i den første utgaven av standarden, men allerede til høsten kommer det en gigantisk oppgradering, når USB 2 kommer på banen. Vi snakker om hele 40 ganger raskere overføring.

PC-300 keyboard

Dette keyboardet er et rent musikk-tastatur, det har ingen lydutgang og inneholder ingen kretser som lager lydsignaler. Det er først og fremst beregnet på å brukes sammen med en datamaskin, (det har drivere både for Mac og PC), men kan også brukes sammen med lydmoduler og annet musikkutstyr i andre sammenhenger.

PC-300 har 49 anslagsfølsomme tangenter og har flere kontrollmuligheter for å styre MIDI-lydparametre. Disse velges ved å trykke og holde en knapp mens du trykker på en tangent. Da kan du for eksempel skifte lyd, velge ny funksjon for kontrollspaken som volumkontroll, panorering, effektmengde osv. Veldig praktisk og en rimelig løsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer