Nytt nettverkskort etter lynskade

Publisert
Sist oppdatert

Hei!

Mitt nettverkskort på min stasjonære PC er gåent (lynskade), og eg treng nytt for å kome på internett. Denne PC`en har vore tilknytta internett v.hj.a. kabel.

Sidan eg har eit multimodem, og allerede har trådeløst nett, vurdera eg å få min stasjonære PC tilkopla trådløst.

Mitt spørsmål da er: Må det "originale" nettverkskortet vere OK om eg kjøper eit trådløst nettverkskort som f,eks. D-Link Wireless N Mini-USB Adapter? Eller vil dette gå greit sjølv om det "originale" kortet er gåent?

Med helsing Frank

Datadoktoren svarer

Hei Frank,

Jeg regner med at nettverkskortet er integrert på hovedkortet, ellers kunne du jo bare ha plukket ut det gamle. Men uansett burde det ikke by på problemer, ettersom flere nettverkskort på samme datamaskin i de fleste tilfeller kan leve i harmonisk sameksistens.

Skulle det likevel bli problemer kan du gå inn i datamaskinens BIOS og disable (deaktivere) det integrerte (og friterte) nettverkskortet der.

Skulle det mot formodning ikke gå an å gjøre dette i BIOS kan du også deaktivere kortet i Windows' Enhetsbehandling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer