Nytt profft digitalkamerafra Canon

Med en oppløsning på hele 1535 x 1024 bildepunkter og en rekke tekniske finesser, er PowerShot Pro70 et produkt for de proffe brukerne av digitale kameraer.

Publisert

Kameraet ble vist på årest Hannovermesse, men forventes ikke å komme i salg i Norge før mot slutten av sommeren. PowerShot Pro70 har zoom-objektiv med en brennvidde på 6-15 mm (tilsvarer 28-70 mm på et 35-mm-kamera) og en lysstyrke på f/2,0-2,4. Søkeren er optisk, og det overrasker oss litt. Vi hadde forventet at en ny toppmodell fra Canon ville være utstyrt med speilrefleks for om mulig å stjele noen markedandeler fra Olympus sin Camedia-serie.

Men kameraet har mange andre gode finesser å vinne markedsandeler på. Nytt er f.eks. at det er to spor for CompactFlash lagringskort. Med ett 16 MB minnekort installert, kan kameraet lagre 5 bilder ukomprimert, 40 bilder i normalmodus eller 80 bilder med sterk komprimering.

PowerShot Pro70 har tilkoblingspunkt for ekstern blitz. Blant konkurrentene i klassen for digitale kameraer til under 20 000 kroner, er det bare Fuji DS-300 som har dette. Dette vil være et stort pluss for alle med litt mer proffe behov, og åpner blant annet for bedre fotografering i studio.

Kameraet leveres med et 16 MB CompactFlash minnekort, NiMH oppladbare batterier, nettadapter og overføringskabel for PC/Mac. Kameraet har drivere for både Windows 95 og NT 4.0, og leveres også med bildeprogrammet PhotoImpact SE 4.0.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer