Nytt speilrefleks - hva nå?

Kameraet ditt er langt mer enn kit-pakken du kjøpte.

Publisert
Sist oppdatert

I Norge har speilreflekskameraer blitt svært populære, og de siste årene har salget ligget på 100.000 enheter. Men – etter å ha snakket med noen av de største aktørene, er vårt inntrykk at det ikke er en veldig stor prosentandel som kjøper noe mer til kameraet sitt enn kit-objektivet som følger med.

Det er faktisk litt synd.

For det første har kit-objektivet begrenset med brennviddeomfang, det er ikke spesielt lyssterkt og de optiske egenskapene er som regel ikke gode nok til å vise hva kameraet ditt egentlig er godt for. Den innebygde blitsen har også sine begrensninger, og det er også andre sider ved kameraet du kan forbedre ved å kjøpe ekstrautstyr.

Les også: Test av 6 systemkameraer

Her er noen av mulighetene du har:

Kjøp ekstern blits!

Den innebygde blitsen har definitivt sine begrensninger - den er svak, lyset spres dårlig og som regel ender man opp med lyse ansikter og mørke bakgrunner.

Med en ekstern blits har du langt større muligheter til å ta fine blitsbilder. Vi anbefaler deg å gå et hakk over de aller billigste blitsene, slik at du som minstekrav får en blits du kan vinkle. Det gjør blant annet at du kan skyte blitsen opp i taket og få en god spredning på lyset. Prisene ligger som regel på 1500-2000 kroner for de billigste med vinklingsmuligheter, og legger du enda mer i det får du som regel enda bedre blitsstyrke og mer avanserte funksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer