Nytt speilrefleks - hva nå?

Kameraet ditt er langt mer enn kit-pakken du kjøpte.

Publisert
Sist oppdatert

I Norge har speilreflekskameraer blitt svært populære, og de siste årene har salget ligget på 100.000 enheter. Men – etter å ha snakket med noen av de største aktørene, er vårt inntrykk at det ikke er en veldig stor prosentandel som kjøper noe mer til kameraet sitt enn kit-objektivet som følger med.

Det er faktisk litt synd.

For det første har kit-objektivet begrenset med brennviddeomfang, det er ikke spesielt lyssterkt og de optiske egenskapene er som regel ikke gode nok til å vise hva kameraet ditt egentlig er godt for. Den innebygde blitsen har også sine begrensninger, og det er også andre sider ved kameraet du kan forbedre ved å kjøpe ekstrautstyr.

Les også: Test av 6 systemkameraer

Her er noen av mulighetene du har:

Kjøp ekstern blits!

Den innebygde blitsen har definitivt sine begrensninger - den er svak, lyset spres dårlig og som regel ender man opp med lyse ansikter og mørke bakgrunner.

Med en ekstern blits har du langt større muligheter til å ta fine blitsbilder. Vi anbefaler deg å gå et hakk over de aller billigste blitsene, slik at du som minstekrav får en blits du kan vinkle. Det gjør blant annet at du kan skyte blitsen opp i taket og få en god spredning på lyset. Prisene ligger som regel på 1500-2000 kroner for de billigste med vinklingsmuligheter, og legger du enda mer i det får du som regel enda bedre blitsstyrke og mer avanserte funksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.