Nytt speilrefleks fra Canon

Canon sparket i gang digital speilrefleks for folk flest, nå er fjerde generasjon lansert.

Publisert
Sist oppdatert

Da Canon lanserte EOS 300d i 2003 var det et gjennombrudd for alle oss som hadde siklet på digital speilrefleks, men ikke hatt råd. Endelig ble det overkommelig selv om det på ingen måte var direkte billig.

Konkurrentene var imidlertid ikke langt unna, og med Canons etterfølgerne EOS 350d og 400d ble prisnivået senket ytterligere. I dag kan du få et Canon EOS 400d med kit-objektiv til 5 495 mens selve huset koster ca 4 500. Forgjengeren EOS 350d er det enda noen eksemplarer av ut i felten, her er prisen i skrivende stund under 4 000 for selve huset.

Ny platform

EOS 450d har mye til felles med forgjengerne ved første øyekast, men bak fasaden er det store endringer.

Det har en ny bildesensor på 12,2 megapiksler samt DIGIC III bildeprosessor og nytt menysystem basert på teknikken som ble pressentert på Canons nyeste proffkameraer.

Det mest iøynefallende er den store LCD-skjermen på 3 tommer, som nå tilbyr Live View - direkte visning av bildet på LCD-skjermen. Når du aktiverer LiveView kan kameraet fokusere enten ved å vippe tilbake speilet og bruke standard AF-sensor eller ut fra kontrastinformasjon i bildet slik som på kompaktkameraer. Selve visningen er kontinuerlig med 30 bilder pr sekund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer