Nytt speilrefleks fra Canon

Canon sparket i gang digital speilrefleks for folk flest, nå er fjerde generasjon lansert.

Publisert
Sist oppdatert

Da Canon lanserte EOS 300d i 2003 var det et gjennombrudd for alle oss som hadde siklet på digital speilrefleks, men ikke hatt råd. Endelig ble det overkommelig selv om det på ingen måte var direkte billig.

Konkurrentene var imidlertid ikke langt unna, og med Canons etterfølgerne EOS 350d og 400d ble prisnivået senket ytterligere. I dag kan du få et Canon EOS 400d med kit-objektiv til 5 495 mens selve huset koster ca 4 500. Forgjengeren EOS 350d er det enda noen eksemplarer av ut i felten, her er prisen i skrivende stund under 4 000 for selve huset.

Ny platform

EOS 450d har mye til felles med forgjengerne ved første øyekast, men bak fasaden er det store endringer.

Nytt speilrefleks fra Canon


Det har en ny bildesensor på 12,2 megapiksler samt DIGIC III bildeprosessor og nytt menysystem basert på teknikken som ble pressentert på Canons nyeste proffkameraer.

Det mest iøynefallende er den store LCD-skjermen på 3 tommer, som nå tilbyr Live View - direkte visning av bildet på LCD-skjermen. Når du aktiverer LiveView kan kameraet fokusere enten ved å vippe tilbake speilet og bruke standard AF-sensor eller ut fra kontrastinformasjon i bildet slik som på kompaktkameraer. Selve visningen er kontinuerlig med 30 bilder pr sekund.

Nytt speilrefleks fra Canon


Du kan også zoome inn på displayet og bruke hjelpelinjer til å rette opp og få orden på komposisjonen. Du kan også koble kameraet til en PC og jobbe direkte fra PC-skjermen ved hjelp av EOS Utility-programmer som følger med.

Vi hadde gjerne sett at skjermen kunne vippes ut og dreies, slik som på de fleste av Canons kameraer i PowerShot G-serien. Da hadde det blitt enda enklere å ta bilder av objekter i ukurante posisjoner. Slik LiveView fungerer nå vil vi tro at det fungerer best ved macro og ved bruk av stativ. Ellers er nok bruk av den klassiske søkeren det beste og ikke minst det raskeste.

Nytt speilrefleks fra Canon


EOS 450d har også spotmåling, større søker og bedre batterilevetid.

Rensesystemet for sensoren jobber på tre måter: Det reduserer støvdannelse inne i kameraet som kommer av slitasjen på de bevegelige delene. Dessuten er sensoren utstyrt med et aktivt lavpassfilter som gjør at det ikke trekker til seg støv. Til sist vibrerer det infrarøde filteret i omtrent ett sekund hver gang du slår på kameraet, og rister av seg eventuelle støvpartikler. Trykker du på utløseren mens dette foregår stoppes prosessen umiddelbart, fotografering har alltid høyeste prioritet.

Nytt speilrefleks fra Canon


Kameraet kommer i salg i mars 2008.

Prisen for huset er 7 190 kroner, med det nye 18-55 kit-objektivet: 8 190 kroner.

Mer info og spesifikasjoner finner du på engelsk og på norsk.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer