Nytt storslipp fra Nikon

Proffene og entusiastene sikler. Nå er det tid for å friste de brede lag med seks nye kameraer.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alle som trives best med et kamerahus til 45 000 og en samling objektiver til minst det samme beløpet før det begynner å bli greie på sakene.

For de som foretrekker noe man kan putte i lomma feirer Nikon 10 år med Coolpix med en lansering av hele åtte nye kameraer.

Toppmodellen

Coolpix P5100 er en oppgradering av P5000 og har tatt i bruk en ny 12,1 Mpx brikke og ny prosessor.

Selv om optikken er den samme, med optisk stabilisator, så er omfanget nå tilsvarende 35-123 på 35mm, noe som skyldes den litt større bildebrikken.

En svært spennende ny finesse er korreksjonen av forvregningen i optikken. Dermed får du ikke lenger skjeve husvegger i vidvinkelområdet, og korreksjonen jobber også i preview.

Prisen er estimert til 379 Euro

Mer kontroll

Cooplix P50 byr på 8,1 Mpx og retter seg mot de som trives med mer kontroll over fotograferingen. Huset har mye til felles med P5100, men har et objektiv med 28 - 102 mm soom-omfang og elektronisk bildestabilisering.

ISO-instilling helt opp til 2000 gjør det mulig å ta bilder i svært svakt lys, men det blir spennende å se hvordan kvaliteten blir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer