Nytt tastatur eller oppdatere BIOS?

Publisert

Dagens spørsmål:

Jeg finner ikke en ordentlig beskrivelse på norsk av hvordan jeg kan oppdatere BIOSen. Maskinen har en feil. Når jeg restarter den, mister jeg tastaturet, så jeg må slå av maskinen for at den skal finne tastaturet. Dette problemet har den hatt siden jeg satte den sammen. Etter at jeg oppgraderte til Windows 98 Second Edition, må jeg også slå den av med hovedbryteren. Når jeg velger Start/Avslutt/Slå av maskinen, slår den bare av skjermen.

Jeg rotet litt første gangen jeg startet maskinen uten oppstartsdiskett. Jeg stilte om i BIOSen og startet direkte fra CDen med Win 98, så jeg tror jeg kan ha skadet BIOSen. Har forstått at å oppgradere BIOSen må gjøres riktig, og har lastet ned oppgraderingen men ikke tort og installere den. Har et Abit B.H.6 hovedkort og Celeron 300 Prosessor. BIOS-versjon er Award 4.51 PG fra 10.08.98 Håper du kan hjelpe meg. Geir

Datadoktoren svarer:

At du satte PCen til å starte direkte fra CD er neppe årsaken til problemene dine.

Har du prøvd med et annet tastatur? Det kan jo være en feil på dette, ved at noen spenningsnivåer eller pulser ligger i grenseland for å bli lest riktig under 'varm' omstart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer