Nytt virus sletter hele PCer

Antivirus-selskapet Symantec advarer nå databrukere mot et nytt virus, som baserer seg på det beryktede kjærlighetsviruset som ødela for milliarder av kroner for noen uker siden. Dette nye viruset er imidlertid mye mer destruktivt.

Publisert

Hittil har det nye viruset blitt rapportert på en håndfull steder i Europa, Israel og USA. Men det betyr ikke at programmet ikke kan spre seg like raskt som ”Love”-viruset, siden fremgangsmåten er like effektiv. Blir din maskin infisert, sendes viruset automatisk ut til hele din adresseliste i Outlook, med tittel ”FW:” og navnet til en tilfeldig valgt fil fra din egen harddisk.

Innholdet i eposten er en .vbs-fil, som også bærer navnet til denne tilfeldige filen fra din datamaskin. Med andre ord: Blir du infisert, finner programmet en fil på din PC (for eksempel ”sommerplaner.doc”), alle dine kontakter får en epost med tittel ”FW: sommerplaner.doc” og eposten inneholder en fil som heter ”sommerplaner.doc.vbs”.

Utrydder alt innhold

Mottar du en slik epost og åpner vedlegget, er du i praksis fortapt. Viruset sletter alle filer på din PC, inkludert operativsystemet. Dette betyr at hvis du er uheldig, må du gjenoppbygge hele datamaskinen din... Men, merk deg, dette er altså kun hvis du åpner vedlegget. Hvis du sletter eposten uten å åpne vedlegget, så er ingen skade skjedd – akkurat som med ”Love”-viruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer