Nyttig ekstrautstyr

Når du bruker et digitalt kamera, er det en lidelse å bruke kabelen og programmet som følger med kameraet til å hente bildene inn i PCen. Da er det mye smartere å bruke en minnkortadapter, og her er noen av løsningene som finnes.

Publisert

Det er to minnkorttyper som dominerer markedet akkurat nå, og det er SmarMedia og CompactFlash. Disse minnekorttypene har forskjellig utførelse, men gjør den samme jobben. Det finnes en rekke adaptere for deg som har bærbar PC med PC-kort-spor (tidl. PCMCIA), men her er noen gode løsninger som passer også for deg som har stasjonær PC.

Sandisk ImageMate

Hvis du har USB-port på PCen din, er Sandisk ImageMate et glimrende alternativ. ImageMate er en liten dings på størrelse med en mus, som oppfører seg som en ekstra disk når du setter inn minnekortet. Siden USB er en rask standard (12 Mbit/sek.), kan du kopiere over bildene fra minnekortet til PCen i et forrykende tempo i forhold til å bruke kabelen som følger med.

Vår erfaring med ImageMate er overveiende positive. Den er lett å installere og lett å bruke. Prisen er ca. 1.000 kroner (inkl. mva), og den er verdt hver eneste krone hvis du vil ta mange bilder. Tar du bare bilder en gang i blant, bør du prøve kabelen som følger med en stund, og se om den dekker behovet ditt.

FlashPath rett i diskettstasjonen

For deg som kjøper et kamera med SmartMedia minnekort, kan det være en løsning å kjøpe en adapter som settes inn i diskettstasjonen på PCen. Denne løsningen er elegant, men ikke spesielt rask.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer