Objektiver og lysstyrke

Når du har kjøpt speilreflekskamera har du større muligheter til å tilpasse det ditt behov. Freddy sliter med mørke bilder innendørs.

Publisert
Sist oppdatert

Hei.Jeg har et Canon eos 300d med en standard 18-55 f3,5 linse. Det fungerer kjempebra til vanlige bilder, men jeg ønsker å benytte kameraet til å ta bilder på sportsarrangement (først og fremst dansekonkurranser) og da blir bildene alt for mørke.For at bildene skal bliskarpe må jeg ha lukkerhastigheten på mellom 1/250 og 1/320. Jeg har har ISO på 400, men jeg sliter med mye støy og lite lys. Høyere ISO gir bedre lys, men altfor mye støy.

Når jeg benytter meg av zoom så blir bildene enda mørkere. Jeg har sjekket rundt på nettet for å se etter en passe linse, men er svært usikker på hva jeg bør ha og hvor mye penger jeg er nødt til å legge i det.

Jeg lurer derfor på om du kan komme med en anbefalning.

Takknemlig for svar. God påske

MvhFreddy

Fotodoktoren svarer:

Hei Freddy!

På full tele har standardobjektivet en maksimal blenderåpning på f/5.6, og da kan bildene fort bli mørke, spesielt når det dreier seg om innendørsfotografi som du nevner – hadde du vært på en fotballkamp i juni hadde det sannsynligvis ikke vært så stort problem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer