Oculus Rift snart til massene

VR-brillene blir endelig et kommersielt tilgjengelig produkt.

KOMMER OVER NYTTÅR: Oculus nærmer seg klare for å lansere Rift for massene. Foto: OCULUS
KOMMER OVER NYTTÅR: Oculus nærmer seg klare for å lansere Rift for massene. Foto: OCULUS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er det duket for den årlige spillmessen E3 i Los Angeles, og torsdag kveld norsk tid viste Oculus frem VR-brillen som vil komme i kommersielt salg i første kvartal neste år.

Selskapet, som må sies å ha vært pionéren innen vår generasjons VR-briller, klarte å hanke inn bortimot 20 millioner kroner fra kickstarter da de lanserte sitt prosjekt.

Senere ble de kjøpt opp av Facebook for 16 milliarder kroner.

Windows og Xbox

Oculus Rift har allerede kommet i et par varianter beregnet for utviklere, men i første kvartal neste år vil det altså komme produkter myntet på mannen i gata.

Skaperne har samarbeidet med Microsoft, og det er nok gledelig for mange at Oculus Rift vil kunne brukes sammen med en Xbox One, slik at du kan spille konsollspill direkte i brillene.

De vil også være kompatible med Windows 10. For ordens skyld kan man ikke bruke Oculus Rift som en frittstående enhet! Du trenger altså enten en relativt kraftig PC eller en Xbox One.

I salgspakken får man dessuten med en Xbox One-håndkontroll.

OCULUS TOUCH: Dette settet med håndkontrollere har både knapper og bevegelsesnsorer, men kan også registrere hvordan du holder fingrene.
OCULUS TOUCH: Dette settet med håndkontrollere har både knapper og bevegelsesnsorer, men kan også registrere hvordan du holder fingrene. Vis mer


En ny måte å styre på

Det blir imidlertid ikke den eneste måten å styre på – Oculus viste også frem Oculus Touch; to håndkontrollere som holdes i hver sin hånd, og som ikke bare har knapper og bevegelsessensorer, men som også kan gjenkjenne ulike fingerbevegelser, som for eksempel å holde tommelen opp, gripe eller peke på noe.

Hodesettet har dessuten innebygde hodetelefoner, som kan byttes ut med et annet par om du heller ønsker det. Det skal også være nettere og lettere enn det utviklervariantene har vært til nå.

Oculus har vært svært opptatte av at de skal være gode å ha på seg – blant annet kan du justere avstanden mellom linsene slik at du kan tilpasse det til din avstand mellom øynene.

PORTAL: Slik blir hovedmenyen når du bruker Oculus Rift.
PORTAL: Slik blir hovedmenyen når du bruker Oculus Rift. Vis mer


Mer informasjon finner du hos Oculus.

Får konkurranse fra HTC og Valve

På mobilmessen i Barcelona tidligere i år lanserte HTC sine VR-briller, Vive, som er laget i samarbeid med Valve. Vive har høstet svært god mottakelse fra de som har prøvd den, og mange mener at denne er bedre enn Oculus Rift.

Dessuten blir Vive lansert før nyttår (hvis alt går etter planen), noe som kan gi selskapet en tjuvstart i dette nye markedet.

Vi er for øvrig i gang med å teste Samsung Gear VR, som også er laget i samarbeid med Oculus. Den krever hverken PC eller Xbox, men at du har en Samsung Galaxy S6/Edge. Vi skal leke oss litt mer med den i helga, men regner med å ha klar vår test tidlig i neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer