OCZ Vertex 2 SSD 120GB

Prisene på superraske SSD har falt, vi har testet.

OCZ Vertex 2 SSD 120GB
Publisert
Sist oppdatert

SSD-en regnes som harddisken etterfølger. I motsetning til harddiskens mekaniske, roterende plater, er SSD-en basert på flashminne. Ikke noen bevegelige deler, veier nesten ingenting, støyer ikke, og tåler langt mer juling. Les mer om SSD-teknikken i i denne artikkelen.

I mars testet vi en Intel X-25M SSD på 80 GB som systemdisk i vår hoved-PC hjemme. Grunnen til at vi valgte denne SSD-en var at den var prisgunstigst på den tiden, i forhold til egenskaper og ytelse. Prisen lå på i overkant av 1800 kroner. I skrivende stund et halvt år senere har prisen falt til 1450 kroner.

Ytelsen var i toppklasse på lesing, men på skriving var den langt fra like rask og leverte bare rundt en tredjedel av lesehastigheten. Men den var stabil og ytelsen falt ikke påtagelig etter en tids bruk som på en del andre SSD-er, av mindre anerkjente merker.

Litt senere på året dukket OCZ Vertex 2 opp med en SSD med en nyutviklet, kraftigere kontroller. Den skulle levere omtrent like gode lese og skrivehastigheter, enda et hakk over Intels prestasjoner.

Men prisen på 120 GB utgaven lå på over det dobbelte av det vi betalte for vår 80 GB Intel SSD, den lå på rundt 4000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer