Ødelagt kontakt på bærbar

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Strøminntaket på min Packard Bell laptop er defekt. Evt. reparasjon vil bety nytt hovedkort, neppe lønnsomt. Men den virker OK på batteridrift.

Er det praktisk mulig å gi laptopen (som da vil forbli stasjonær) strøm via batterikontaktene?

Laptopens original-strømforsyning gir 19 volt, men batteriet gir ca 5,5 og 11,8 volt via forskjellige hull - så da måtte jeg vel evt. bruke en strømforsyng fra en stasjonær PC ?

Datadoktoren svarer

Hei

Selv om strøminntaket har tatt kvelden behøver du ikke bytte hele hovedkortet. Men da snakker vi om mekking på middels avansert hobbynivå.

Det mest "grisete" er å lodde på en liten kabelstump som stikker ut av hullet til den gamle kontakten. Her kan du lodde på en annen kontakt og tilsvarende plugg på strømforsyningen. Setter du på en krympestrømpe på kabelstumpen eller til nød litt isolasjonstape, så har du en fungerende kobling. Ikke spesielt vakker, men du kan fremdeles bruke PCen både som bærbar og stasjonær.

Får du tak i kontakttypen som er gått i stykker kan du lodde på denne i stedet, alternativt finne en annen kontakt som passer i loddepunktene. Eller du kan lage nye ledere/festehull på hovedkortet. Strømforsyningen må jo da også få ny kontakt.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer