Offentlige nettsteder sprer virus

Flere tusen brukere kan ha fått infisert PC-en de siste ukene.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av juni har over 80 statlige og kommunale nettsteder har spredd datavirus til uskyldige nettbrukere.

Brukerne har blitt koblet videre til ulike webadresser i utlandet styrt av kriminelle, og derfra har norske brukeres maskiner blitt infisert, skriver Aftenposten.

Tidligere var dette noe du bare risikerte på tvilsomme nettsteder med for eksempel porno. Telenor og Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) vil ikke opplyse om hvilke offentlige nettsteder som har vært infisert.

- Burde fått informasjon

- Det jeg kan si, er at vi fant eksempler på norske virksomheter som har viktige samfunnsfunksjoner. De ble varslet av oss. Det bekymringsfulle for dem som ble rammet, er at brukerne kan miste tillit til organisasjonen fordi de har besøkt hjemmesiden deres og fått virus, sier fungerende assisterende direktør i NSM Christophe Birkeland til Aftenposten.

Avdelingsdirektør i Datatilsynet Leif T. Aanensen mener det alvorligste med situasjonen er en økt risiko for at personopplysninger havner hos uvedkommende.

Ragnhild Oien Amdam, rådgiver i Forbrukerrådet, er oppgitt over behandlingen saken har fått.

- Dette er svært viktig informasjon som forbrukerne burde fått. Brukerne av disse hjemmesidene har vært i faresonen uten å vite det, sier hun.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer