Office 2003 på nynorsk og bokmål i dag

Knappe tre uker etter at den engelske versjonen ble lansert, lanseres Office 2003 på bokmål og nynorsk i dag.

Office 2003 på nynorsk og bokmål i dag
Publisert
Sist oppdatert

Under presselanseringen i Det Norske Teatret i Oslo i går, ble det lagt vekt på at lanseringen av Office System 2003 er mer enn en oppdatering av den velkjente Office-pakken. Seks samlepakker, 11 produkter, fire servere og "Solution Accelerator" inngår i Office System, som er Microsofts totalløsning for bedre produktiveten, samarbeid og informasjonsflyt i bedriftene.

Mange har etterspurt

Det var på forhånd knyttet stor interesse rundt Office 2003 på nynorsk, og representanter fra Landssamanslutninga av nynorskkommunar og Nyno Data (som har stått for oversettelsene), poengterte viktighetene ved å ivareta interessene til de mellom 600.000 og 800.000 nynorskbrukerne i landet.

Microsoft hadde dessuten hyret inn Jon Eikemo, en av nynorskens mest entusiastiske fanebærere, til å hause opp stemningen før selve lanseringen.

I praksis er nynorsk-versjonen kun en oversettelse av menyer, hjelpe og ledetekster; grammatikkdelen er ikke utvidet i forhold til tidligere versjoner. Nynorskutgaven blir heller ikke solgt som et eget produkt, men kan lastes ned gratis av alle som har kjøpt bokmålsversjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer