Oppdatere Microsoft Office

Office-problem åpner for hackere

Kan ha eksistert i flere år, tror sikkerhetsforskere.

OFFICE: Sikkerhetsforskere i Check Point Research anbefaler deg å oppdatere etter at det ble avdekket sikkerhetsbrister i Microsoft Office. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
OFFICE: Sikkerhetsforskere i Check Point Research anbefaler deg å oppdatere etter at det ble avdekket sikkerhetsbrister i Microsoft Office. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sikkerhetsforskere i Check Point Research (CPR) har avdekket og advarer mot fire sikkerhetshull i Microsoft Office, som inkluderer programmene Word, Excel og Outlook.

Sikkerhetsbristene gjør det mulig for hackere å kjøre skadelig kode på ofrenes PC-er via infiserte Office-dokumenter, skriver selskapet i en pressemelding.

– Hvis sikkerhetsproblemene utnyttes, kan en angriper kjøre kode på mål via skadelige Office-dokumenter, for eksempel Word (. DOCX), Excel (. XLSX) og Outlook (. EML). Sikkerhetsproblemene er et resultat av feilsøking som er gjort i eldre kode som finnes i Excel95-filformater, noe som gir forskere grunn til å tro at sikkerhetsfeilene har eksistert i flere år, advarer selskapet.

Nå bør du oppdatere

Check Point Researchs israelske forskeravdeling avdekket sikkerhetsbristene via såkalt fuzzing, som er en automatisk testingsteknikk.

– Ved hjelp av teknikken oppdaget CPR sårbare funksjoner i MSGraph. Lignende kodekontroller bekreftet at den sårbare funksjonen ofte ble brukt på tvers av flere forskjellige Microsoft Office-produkter, for eksempel Excel, Office Online Server og Excel for OSX, forklarer selskapet.

Etter at sikkerhetsfeilene ble avdekket har Check Point Research informert Microsoft om funnene. Microsoft har sendt ut fire oppdateringer som tetter feilene – den siste i dag – og derfor bør du installere oppdateringene på PC-en din.

Slik gjør du det:

  • Åpne startmenyen og velg Innstillinger
  • velg deretter Oppdatering og sikkerhet og så Windows Update
  • trykk for å søke etter oppdatering for å laste ned og installere

Har du aktivert automatisk installasjon av oppdateringer, kan det hende at oppdateringene allerede er installert på PC-en din.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer