Oppdatere Microsoft Office

Office-problem åpner for hackere

Kan ha eksistert i flere år, tror sikkerhetsforskere.

OFFICE: Sikkerhetsforskere i Check Point Research anbefaler deg å oppdatere etter at det ble avdekket sikkerhetsbrister i Microsoft Office. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
OFFICE: Sikkerhetsforskere i Check Point Research anbefaler deg å oppdatere etter at det ble avdekket sikkerhetsbrister i Microsoft Office. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sikkerhetsforskere i Check Point Research (CPR) har avdekket og advarer mot fire sikkerhetshull i Microsoft Office, som inkluderer programmene Word, Excel og Outlook.

Sikkerhetsbristene gjør det mulig for hackere å kjøre skadelig kode på ofrenes PC-er via infiserte Office-dokumenter, skriver selskapet i en pressemelding.

– Hvis sikkerhetsproblemene utnyttes, kan en angriper kjøre kode på mål via skadelige Office-dokumenter, for eksempel Word (. DOCX), Excel (. XLSX) og Outlook (. EML). Sikkerhetsproblemene er et resultat av feilsøking som er gjort i eldre kode som finnes i Excel95-filformater, noe som gir forskere grunn til å tro at sikkerhetsfeilene har eksistert i flere år, advarer selskapet.

Nå bør du oppdatere

Check Point Researchs israelske forskeravdeling avdekket sikkerhetsbristene via såkalt fuzzing, som er en automatisk testingsteknikk.

– Ved hjelp av teknikken oppdaget CPR sårbare funksjoner i MSGraph. Lignende kodekontroller bekreftet at den sårbare funksjonen ofte ble brukt på tvers av flere forskjellige Microsoft Office-produkter, for eksempel Excel, Office Online Server og Excel for OSX, forklarer selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer