Og Gullstikken gikk til...

Historiens første Gullstikka-utdeling gikk av stabelen torsdag kveld. Arrangementet var vellykket, og her er listen over vinnerne.

Og Gullstikken gikk til...
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 27. mars ble en historisk dag for norsk spillbransje. Det var nemlig den aller første Gullstikka-utdelingen noensinne, og arrangementet var definitivt proft gjennomført og underholdende. Til tross for at Grand Theft Auto-utgiveren KE Media ikke deltok i utdelingen, noe som har skapt en del debatt innen bransjen, var det likevel mange mennesker som tok turen innon Sentrum Scene og så ut til å hygge seg.

Her er spillene som vant i de respektive kategoriene:

Årets konsollspill
Tom Clancy's Splinter Cell

Beste RPG/Adventure-spill
Final Fantasy X

Beste Action
Tom Clancy's Splinter Cell

Beste Familiespill (lek/plattform)
Super Mario Sunshine

Årets PC-spill
Battlefield 1942

Beste Strategi
WarCraft III

Beste Racing
WRC II Extreme

Beste Sport
Pro Evolution Soccer 2

Beste Multiplayer/Online-spill
Battlefield 1942

Beste Familiespill (pedagogisk)
Gubben & Katten og mukklernes verden

I tillegg ble det delt ut priser til beste butikk (Ram & Rom i Trondheim), samt en velfortjent hederspris til norske FunCom. Til slutt stakk også GTA: Vice City av med en pris, til tross for at spillet ikke var nominert i de øvrige kategoriene. Det ble nemlig delt ut en folkets pris, i samarbeid med Dagbladet, og det var selvsagt Vice City som vant.

Vi gleder oss allerede til neste års utdeling!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer