Og så var Windows 7 cracket

Flere måneder før den er i butikkene, spres en crack på nettet.

Og så var Windows 7 cracket
Publisert
Sist oppdatert

Bare dager etter at Windows 7 ble ferdigstilt og RTM (released to manufacturer) kommer nå rapportene om at operativsystemets aktiveringssystem allerede er blitt cracket.

Cracken fører til at operativsystemet blir aktivert automatisk, slik at det kan benyttes utover prøveperioden på 30 dager, uten en gyldig lisens.

I følge Softpedia var det en Windows 7 Ultimate DVD beregnet for Lenovo-PC-er som gjorde cracken mulig, først lekket på et kinesisk diskusjonsforum.

Les også: Hvilken Windows 7-utgave?

Lurer Windows

Det som i praksis skjer er at operativsystemet lures til å tro at PC-en det installeres på er en fabrikkny maskin fra en av Microsofts OEM-partnere, noe som blant annet medfører automatisk aktivering, uten online-sjekk.

Resultatet er en Windows-installasjon som er permanent aktivert, og som samtidig gir brukeren tilgang til alle nedlastingene hos Microsoft som krever gyldig Windows-lisens.

Ikke nytt

Måten cracken opererer på ikke er ny, tilsvarende løsning ble også brukt for å aktivere Windows Vista illegalt. Det er kun Ultimate-versjonen (både 32 og 64-bit) cracken kan brukes på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer