OGG Vorbis vinner på lydkvalitet

MP3, Windows Media Audio 9, RealAudio Surround, MP3Pro og AAC. Alle populære formater for komprimert musikk, men ingen av dem kan hamle opp mot OGG Vorbis.

OGG Vorbis vinner på lydkvalitet
Publisert
Sist oppdatert

Det er det anerkjente tyske magasinet c't som kommer med påstanden på forlagets nettsider Heise Online. Den er basert på en lytteundersøkelse som er utført av magasinet selv, der 6 000 mennesker ble bedt om å si sin mening om lydkvaliteten på en rekke musikklipp. Klippene var komprimert i forskjellige bitrater og formater.

Overlegent

Det var spesielt i de lavere bitratene, og spesielt ved 64 Kbps, at OGG Vorbis fullstendig utkonkurrerte de andre formatene, selv den nyeste satsningen fra Microsoft, Windows Media Audio 9 og Thompson Multimedias MP3Pro. Ved 128 Kbit var forskjellene derimot jevnet ut, og det virket mer tilfeldig hva deltakerne valgte ut som det beste formatet.

I følge Heise mener flertallet av lytterne at OGG Vorbis-filer komprimert i en bitrate på 64 Kbps gir samme lytteopplevelsen som de andre formatene i 128 Kbps.

Fordeler

Hvis vi skal tro denne påstanden, betyr det at dersom MP3-filene som du laster ned fra nettet hadde vært komprimert i OGG Vorbis-format, ville filene vært halvparten så store, og dermed vært dobbelt så raske å laste ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer