Øk rekkevidden på trådløst nett

Har du problemer med dekning i ditt trådløse nett? Linksys WRE54G Range Expander er en spesiell liten boks som øker rekkevidden. Den har også et ballistisk utseende...

Publisert
Sist oppdatert

Setter du opp et trådløst nett hjemme, så vil det sannsynligvis dekke de fleste leiligheter og normale bolighus. Rekkevidden er gjerne spesifisert til 30-45 meter innendørs, og de færreste av oss bor så romslig.

Men rekkevidden er avhengig av mange faktorer, så den reelle rekkevidden er det umulig å forutsi. Du må først installere utstyret, og så eksperimentere med plassering både av aksesspunktet (”senderen”) og PCene.

Plasserer du aksesspunktet midt i leiligheten eller høyt og sentralt i huset, vil du normalt få god dekning.

Men det kan være bygningstekniske løsninger eller elementer i innredningen som enten demper signalet direkte eller lager refleksjoner det slik at det skaper interferens eller kansellering.

Noen ganger kan du fikse problemet ved å flytte på enhetene, men noen ganger fungerer det ikke.

Da må du ha flere sendere.

Den kompliserte løsningen

Du kan installere flere aksesspunkter som er koblet sammen med nettverkskabel. Det gir selvsagt bedre dekning, men kan være upraktisk. Du må også sette opp systemet slik at det ikke kolliderer med seg selv, med hensyn til kanaler osv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer