Øker Internett-hastigheten med 50% gratis

Bredbåndskunder får årets julegave.

Synes du det blir mye snakk om bits og bytes og lite konkrete tall? Her er en kalkulator som forteller deg hvor lang tid det tar å laste ned filer fra nettet.
Synes du det blir mye snakk om bits og bytes og lite konkrete tall? Her er en kalkulator som forteller deg hvor lang tid det tar å laste ned filer fra nettet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du får Internett, TV og telefoni gjennom en såkalt Altibox-avtale hos din signalleverandør, har du allerede det mange kaller "bredbånd begge veier", det vil si at både opp- og nedlastingshastigheten er så høy at den kvalifiserer til å bli omtalt som "ekte bredbånd"..

Altibox AS skriver i en pressemelding at de har rundt 160.000 kunder med slik avtale i dag.

Tregere opp enn ned

De fleste andre bredbåndsleverandører operer med asymmetrisk linje, som i praksis betyr mye høyere nedlastingshastighet enn opplastingshastighet.

En naturlig konsekvens er at det tar mye lengre tid å sende fra deg store filer, for eksempel digitale bilder til fotobutikken, enn dettar å laste dem ned til PC-en din fra fotobutikken.

Les også: ADSL er et problem.

Fra 10 til 15 Mbps

Og er du Altibox-kunde kan du være spesielt heldig denne julen, spesielt hvis du har en bredbåndshastighet på 10 Mbps ned og 10 Mbps opp.

I januar skrus nemlig hastigheten opp til 15 Mbps begge veier, en økning på 50%. Oppgraderingen skjer kostnadsfritt for brukerne.

Du behøver heller ikke å foreta deg noe for å få de nye hastighetene, og i følge selskapet skal oppgraderingen være på plass hos alle berørte kunder i løpet av januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer