Disney+ varsler endringer

Øker prisen

Fra november blir det dyrere å se Disney+ i 4K med Dolby Atmos-lyd.

BLØR KUNDER: I sin ferske kvartalsrapport melder Disney at de har mistet millioner av strømmekunder. Foto: Pavlo Gonchar / SOPA Images /Shutterstock / NTB
BLØR KUNDER: I sin ferske kvartalsrapport melder Disney at de har mistet millioner av strømmekunder. Foto: Pavlo Gonchar / SOPA Images /Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge NTB melder Disney i sin ferskeste kvartalsrapport at deres strømmetjeneste har mistet over 10 millioner abonnenter. Nedgangen skal hovedsakelig ha skjedd på det indiske markedet, skriver Disney i rapporten.

Nå tar Disney grep. I en pressemelding varsler selskapet en endringer til sin abonnementsordning. Fra og med 1. november bil Disney+ ha tre typer abonnementer, mot bare én i dag.

Bedre kvalitet blir dyrere

I tillegg til at det lages en ny abonnementstype med reklame, nedgraderes det nåværende standardabonnementet kraftig, slik at det bare vises 1080p med 5.1-lyd, skriver danske Input Mag. Prisen forblir den samme som før, på 89 kroner i måneden.

Vil du beholde 4K og Dolby Atmos, må du imidlertid oppgradere til et såkalt Premium-abonnement til 109 kroner i måneden. Det utgjør en prisøkning på 33 prosent.

De tre nye abonnementstypene til Disney+:

. Standard med reklame Standard Premium
Reklame
Eksklusive originaler og biblioteksinnhold
PrisNOK 59NOK 89NOK 119
VideokvalitetOpp til HD 1080pOpp til HD 1080pOpp til UHD/HDR
Samtidige avspillinger (antall enheter)224
Nedlastninger
LydStereo 5.1Stereo 5.1Dolby Atmos

Du blir automatisk oppgradert

Verdt å merke seg er at nåværende kunder automatisk vil bli overført til det dyrere Premium-abonnementet fra november. I pressemeldingen står det nemlig:

«Eksisterende kunder forblir på sitt nåværende abonnement, som døpes om til Disney+ Premium, men vil ha mulighet til å bytte til Standard eller Standard med reklame.»

Vil du ikke betale for dette, må du selv passe på å nedgradere til Standard eller Standard med reklame.

Da Disney+ ble lansert i Norge høsten 2020, kosta tjenesten 69 kroner i måneden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer