Olivetti Artjet 20

Olivetti har så langt ikke nådd opp i vår løpende test av blekkskrivere, men modellen Artjet 20 har i utgangspunktet tekniske spesifikasjoner som gjør at den skulle kunne hevde seg. Men høy oppløsning alene er ikke nok, og Olivetti har enda et stykke igjen før selskapet kan konkurrere med gigantene HP, Canon, Lexmark og Epson.

Publisert

En svært fiffig egenskap med denne skriveren er at du kan velge både høydeformat og breddeformat på selve skriveren. Har du lite skrivebordsplass, kan du sette skriveren på høykant (som på bildet) slik at papirmagasinet og papirmottaket peker oppover. Skal du derimot f.eks. plassere den høyere i en lav hylle, kan du vippe den over og la papirmagasinet peke fremover.

Installasjon og bruk av Artjet 20 er enkel og logisk. Det er litt kronglete å sette den sammen, men brukerhåndboken er mer enn god nok til å hjelpe deg i mål uten problemer. Installasjon og håndtering av blekkpatroner er også helt uproblematisk. Skriveren bruker to patroner (en med 3 grunnfarger og en med sort), og det er ikke egen fotopatron.

Kornete utskrifter

Vi er kanskje blitt litt for godt vant til blekkskrivere som klarer tilnærmet fotokvalitet. For 2 år siden ville Artjet 20 fått gode karakterer på fotoutskrifter i en blekkskrivertest, men med dagens nivå - selv på rimelige skrivere - blir det for dårlig. Fargekvaliteten er riktignok god, men utskriftene blir for kornete selv om skriveren har en oppløsning på 1200 x 1200 dpi. Dette har sammenheng med at Olivetti ikke bruker noen spesielle teknikker for å blande blekket slik både Canon og HP gjør med sine teknologier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer