Olloclip – nå også til Samsung Galaxy S4/S5

To objektiver – fire muligheter.

DOBBELT OPP: Med Olloclip får du to ulike objektiver du kan sette utenpå mobilkameraet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
DOBBELT OPP: Med Olloclip får du to ulike objektiver du kan sette utenpå mobilkameraet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du tar bilder med et mobilkamera har det sine begrensninger. Blant dem er at du som regel ikke har så veldig god vidvinkel å rutte med.

En god vidvinkel kommer til sin rett når du vil fange mer i bredden; enten det dreier seg om store byggverk eller et famileselskap med mange rundt bordet.

Olloclip har lenge laget objektiver til iPhone som monteres utenpå mobilkameraet. Nå kommer de også med en variant skreddersydd Samsung Galaxy S5 og Samsung Galaxy S4, som vi fikk rasket med oss fra IFA-messen i Berlin.

To objektiver

Sammenlignet med iPhone-utgaven av Olloclip, er Samsung-utgaven laget litt annerledes. I stedet for at de to objektivene er montert på hver sin side av et feste du setter på toppen av telefonen, er de her plassert ved siden av hverandre.

Enheten festes på to kanter av telefonen – alltid på toppen, samt på én av sidene, avhengig av hvilket av objektivene du bruker. Med andre ord roterer du Olloclip nitti grader for å bytte mellom objektivene.

En liten ulempe er at festet på siden av telefonen enten blokkerer volumknappene eller av-knappen når du har montert på Olloclip – spesielt volumknappene kan i utgangspunktet brukes som utløserknapp når du tar bilde, men den funksjonen forsvinner når du bruker det ene objektivet. Heldigvis er Olloclip laget såpass smart at den i hvert fall ikke trykker på disse knappene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer