Olympus Air annonsert

Gir Sony konkurranse på kamera-til-telefonen-markedet.

TIL TELEFONEN: Olympus Air er et systemkamera som brukes sammen med smarttelefonen. Foto: OLYMPUS
TIL TELEFONEN: Olympus Air er et systemkamera som brukes sammen med smarttelefonen. Foto: OLYMPUS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det ett produkt det siste året som har fått fram wow-faktoren blant venner og kjente, er det Sonys merksnodige QX1-kamera; et «speilreflekskamera» som brukes sammen med smarttelefonen din.

Vi var riktignok ikke alt for begeistret og endte opp på en treer på terningen, men det var uansett liten tvil om at dette er et ganske morsomt produkt.

LES TESTEN: Sony Alpha QX1

Olympus med konkurrent

På IFA-messen i 2013 fikk vi den første titten på Sonys QX-kameraer, og siden da har Sony vært alene i dette produktsegmentet.

Denne uken lanserte Olympus en konkurrent i Olympus Air. Konseptet ser ut til å være ganske likt, der du kan feste på en smarttelefon for å se søkerbildet på telefonen. Olympus Air har en vanlig Micro FourThirds-fatning og kan således bruke alle kompatible objektiver; en standard som blant annet brukes av Olympus og Panasonic.

Med i pakken finnes også en rekke apper som kan brukes for å påføre filtre og den slags på bildene. Dette lanseres også som en åpen plattform slik at tredjeparter kan lage apper som kan brukes mot Olympus-objektivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.