Olympus annonserer PEN E-PL1

... samt nye ultrazoomer og et par små tøffinger.

Olympus PEN E-PL1; tredje kamera fra Olympus med Micro FourThirds.
Olympus PEN E-PL1; tredje kamera fra Olympus med Micro FourThirds. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke veldig lenge siden Olympus oppgraderte PEN E-P1 med en ny modell, PEN E-P2, og nå er det tredje kameraet med Micro FourThirds-teknologi på vei til butikkhyllene.

Micro FourThirds-standarden, som Olympus og Panasonic har samarbeidet om, er et system der speilet i et speilreflekskamera er fjernet slik at både kameraer og objektiver kan lages mindre, men der optikken fortsatt kan byttes ut.

Den nye modellen, E-PL1, blir en slags lillebror til E-P2, men har en vesentlig fordel i våre øyne; nemlig den innebygde blitsen som har vært savnet på de to første kameraene. Kameraet har også fått innebygd veiledning på norsk og seks kunstfiltre som vi syntes var veldig morsomme da vi testet PEN E-P1 (E-P2 har åtte kunstflltre). Ett av kunstfilterne er et slags tilt-shift-filter som gjør at bildet blir seende ut som et miniatyrbilde.

Som forgjengerne har E-PL1 innebygd bildestabilisator som fungerer på alle objektiv, samt muligheten til å låse fokus på et bevegelig objekt slik at kameraet gjenopptar fokuseringen om objektet er utenfor bilderammen og kommer tilbake.

E-PL1 har også tilkobling for ekstern mikrofon og elektronisk søker (må kjøpes separat), samt HDMI-utgang slik at det kan kobles direkte til TV. Filming skjer fortsatt i 720p, 30 bilder pr sekund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.