Olympus C-1000 L

Vi spår stor etterspørsel etter dette kameraet. Prisen er betydelig lavere enn storebror C-1400 L (som har høyere oppløsning), men kvaliteten på objektiv og gjengivelse er på samme nivå. Med noen få unntak er dette kameraet en fulltreffer, både når det gjelder bildekvalitet og betjening.

Publisert

Glimrende bildekvalitet

Etter å ha tatt et stort antall bilder med dette kameraet, er hovedinntrykket svært positivt, spesielt hvis motivet er utendørs. Innendørs fotografering kan i noen tilfeller kreve noe mer forberedelser for å oppnå et godt resultat, og spesielt fokusering og hvitbalanse kan være et problem innendørs. Hvitbalansen er helautomatisk, og har en tendens til å feilregistrere farger hvis det ikke er et tydelig hvitt felt i bildet. Dette er imidlertid ikke noe stort problem, og vi har ikke gitt vesentlig trekk i karakteren på grunn av dette. Blitzen har en tendens til å overeksponere bildet, og i mange tilfeller må du manuelt kontrollere eksponeringen for at motivet ikke skal bli brent ut.

På vårt standard testfoto er det likevel flere forhold som viser at C-1000 L har fremragende kvalitet. Hele bildet har god kontrast, selv om bildet er en smule overeksponert. I ansiktet til dukken gjengis både farger og forløpninger svært godt. Også detaljer i skygge- og høylyspartier er overbevisende gjengitt (f.eks. i skjerfet til tigeren, håret til dukken og den hvite pennen i front av bildet). De rette linjene (f.eks. gitarstrengene) i bildet er overbevisende reprodusert. Zoomes bildet i et bildeprogram, kan du også tydelig se at pikslene i bildet er godt definert, med gode overganger mellom de forskjellige fargene. Det eneste vi har å utsette er at fargegjengivelsen i noen tilfeller blir litt matt med dette kameraet. Dette er imidlertid enkelt å rette i et bildeprogram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer