Olympus C-1400 L

Toppmodellen fra Olympus er en virkelig fulltreffer. Bildekvaliteten er så god at du med letthet kan forstørre et bilde til A4 størrelse uten synlige problemer med kvaliteten. Oppløsningen er på hele 1280x1024, og Olympus er først ute med ekte speilrefleks.

Publisert

Fantastisk bildekvalitet

Vi har brukt dette kameraet ganske lenge, og vi har lite å utsette på bildekvaliteten. Fargene er glimrende, men vi er kanskje aller mest begeistret over skarpheten. Bildene blir sylskarpe uten hverken støy eller dårlige overganger mellom farger. Det er nemlig et problem med mange andre kameraer som tar skarpe bilder.

Unntaksvis svikter hvitbalansen, og det skjer hvis det bare er mørke farger i motivet. Da vil fargene bli feilregistrert på en slik måte at det er vanskelig å rette. Men vi poengterer at dette er unntaksvis, og ikke spesielt plagsomt. Også fokusering i svakt lys kan være et problem med dette kameraet. For å bøte på dette, har Olympus montert to knapper som låser fokus på enten 40 cm eller 2,5 m.

Er du på jakt etter topp bildekvalitet, er dette det rette valget.

For mye automatikk

Olympus er først ut med digitale kameraer med speilrefleks. Dermed unngår man problemet med at man ikke ser det egentlige utsnittet i søkeren fordi denne er plassert høyere enn objektivet (parallaksefeil). Og søkeren på dette kameraet er i høyeste grad et hyggelig bekjentskap. Den viser motivet nøyaktig likt det endelige resultatet. Objektivet er middels lysfølsomt, noe som kan gi problemer med autofokus innendørs. Alt i alt får objektiv og søker likevel svært god karakter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer