Olympus C-1400 XL

Det er ikke mye å sette fingeren på med dette kameraet. Oppløsningen er tilstrekkelig til å tåle forstørrelser opp til A4-utskrifter (1280 x 1024), og kameraet har en overlegen bildekvalitet. Når det i tillegg har de nødvendige tekniske finessene, blir det innertier på Olympus. Vi kan anbefale dette kameraet på det varmeste.

Publisert

Olympus C-1400 XL har løst de aller viktigste problemene med den første modellen, C-1400 L (se artikkelen Olympus med ny toppmodell for en oversikt over nyhetene), og er det perfekte kjøp for deg som er på jakt etter den aller beste bildekvaliteten uten at du nødvendigvis vil imponere datafreakene. Kameraet er riktignok dyrt, men tar du mange digitale bilder, vil det være verdt investeringen.

Fantastisk skarpe bilder

Det som skiller dette kameraet fra hopen av andre kameraer, er at det tar fantastisk skarpe bilder. I følge Olympus har dette sammenheng med at kameraet har en såkalt progressiv CCD-brikke, som betyr at alle bildepunktene registreres linje for linje i en omgang. Alternativet (som de aller fleste andre kameraer er utstyrt med) er interlaced-CCD, som betyr at bildet bygges opp i to omganger (annenhver linje i hver omgang). Sistnevnte er billigere å produsere, men gir ikke så skarpe bilder.

Også fargekvaliteten er overlegen på dette kameraet. Fargene er naturlige med korrekt omfang. Vårt standard innemotiv har mye hvitt, og det gjør at lysmåleren svikter på mange kameraer. På C-1400 XL kan du velge mellom punktmåling eller en gjennomsnittsmåling av lyset. Du kan også koble til eksten blitz direkte på kamerahuset for å få enda bedre kontroll over belysningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.